TREN
 
 
HABERLERİMİZ & MEDYA
Haber Başlıkları
 
2013 Yılı Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı

BALIKESİR (AA) – Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, kısa adı AYTUGEB olarak bilinen Ayvalık Turizm Alt Yapı Geliştirme Hizmet Birliği’nin 2013 yılına ait Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Ayvalık’ta, Çamlık Berk Otel'de yapılan genel kurul; Birlik Başkanı ve Ayvalık Kaymakamı Yakup Vatan’ın öncülüğünde, Genel Kurul Üyeleri; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, ilçedeki turizm sektörünün birlik temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Yoklama ve açılış, Divan Başkanı ve 2 Kâtip Üye ile 1. Başkan Vekili Seçimi, Saygı Duruşu ve akabinde bir ağızdan okunan İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul;  2012 Yılı Kesin Hesabının Görüşülerek Oylanması, 2013 Yılı Birlik Encümeni Faaliyet Raporunun Görüşülerek Oylanması, 2014 Yılı Tahmini Bütçesinin Görüşülerek Oylanması, Dilek ve Temenniler ile kapandı.

Gündem maddelerinin üzerinde yapılan değerlendirmeler sonrasında, AYTUGEB’in; Mahalli İdarelerden Alınan katlı payları, Otellerden Alına Katkı Payları, çeşitli gelirler olarak toplam 410.111.34 lira gelire karşın, Bütçe Gelirleri toplamının ise 144. 811.65 lira olarak karşılık bulduğu gözlendi.

Personel Giderleri, Tüketime Yönelik Giderler, Hizmet Alımları, Temsil Ağırlama ve Tanıtım Giderleri, Gayrimenkul Giderleri ve Görev Giderleri olarak toplamda; 430.616.91 lira giderinin bulunduğu AYTUGEB’in, 2014 Yılına ait Tahmini Bütçesinin de aynı rakamla eşitlendiği gözlendi.

Genel Kurulun, Dilek ve Temenniler bölümünde Setur Marina Müdürü; Umut Tepedelenlioğlu ve Billurcu Otel işletmecisi; Korkut Billurcu AYTUGEB ve ilçedeki turizmin geliştirilmesi hakkında düşüncelerini genel kurul üyeleriyle paylaşırken, Ayvalık Kaymakamı ve Birliğin Başkanı Yakup Vatan da göreve yeni başladığını hatırlatarak, Ayvalık’ın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için sektör temsilcileriyle bütünleşerek çalışılmasının önemine işaret etti.