TREN
 
 
HABERLERİMİZ & MEDYA
Haber Başlıkları
 
Aytugeb 5. Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Turizmi Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği'nin (AYTUGEB), olağan genel kurul toplantısı Sarımsaklı Çınar Otel'de yapıldı.

Ayvalık Kaymakamı ve AYTUGEB Başkanı Nihat Nalbant öncülüğünde gerçekleşen genel kurulda; Ayvalık ve Küçükköy belediye başkanları Sosyal Demokrasi Fuarı'nda oldukları için, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer de il dışına çıktığı için katılamadı. Ayvalık adına Fatih Ayyürek, Altınova adına Hayri Ünlüer, Küçükköy'ü de Murat Akıner'in temsil ettiği toplantıda, yönetim kurulundaki diğer üyeler ATO Başkanı Rahmi Gençer ve Meslek Yüksek Okulu'nu temsilen Yrd. Doç.Ayhan Gökdeniz hazır bulundu.

Sektör temsilcilerinin katıldığı Olağan Genel Kurul Toplantısı divan kurulununseçimi ile başladı. İGM Üyesi Arif Göksu'nun divan başkanı seçildiği kurulda katip üyelikleri de Kadir Temizel ve Umut Tepedelenlioğlu üstlendiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından encümen faaliyet raporunun oylanmasına geçildi.

Turizm Müdürü Yasemin Güngör'ün okuduğu raporda, AYTUGEB'in yıl içerisinde İzmir Turkey ve İstanbul Emitt Turizm fuarlarına kendisi stant kiralayarak katıldığını, yurt dışında da Berlin ITB Turizm Borsasında Ayvalık'ın temsil edildiği belirtildi. Berlin Fuarına ise, Kültür Turizm Bakanlığı bünyesinde ücretsiz stantta katılım sağlandığı ifade edildi. AYTUGEB'in bu yıl yine Turizm Haftası ve turizmle ilgili diğer etkinliklere ev sahipliği yaptığı ifade edildi.

Oybirliği ile oylanan faaliyet raporundan sonra Plan Bütçe Komisyonu seçimi yapıldı. Komisyonda Ahmet Çakır, Hatice Arga ve Hayri Ünlüer görev aldılar. Gündemin 6. Maddesinde yer alan 2012 kesin hesabı ibra edildi. 2012 yılı için planlanan tahmini 390 bin 582 liralık gider bütçesinden 185 bin lira harcama yapıldığı, 390 bin 590 liralık tahmini gelir bütçesinin ise 175 bin 580 lira olarak gerçekleştiği bildirildi.

"AYTUGEB ASLA DAĞILMAMALI"

AYTUGEB'e 290 bin lira katkı sağlaması planlanan AyvalıkAltınova ve Küçükköybelediyelerinden ancak 157 bin lira, sektörden ise 97 bin lira yerine 17 bin lira tahsil edilebildiğini söyleyen Kaymakam Nalbant,"Çok şükür hiçbirimizin cebine 1 kuruş girmedi. Ben seyahatlere İçişleri Bakanlığı'nın harcırahları ile gidiyorum. Belediye başkanları da harcamalarını kendi ceplerinden yapıyor. Ufak cızırtılar bizi üzse de görev sorumluluğu içinde küstük diyemiyoruz. Böyle bir birlik asla dağılmamalı" dedi.

Kaymakam Nalbant'ı destekleyen ATO Başkanı Rahmi Gençer de, AYTUGEB'in kasasından fuarlara hiç kimsenin gitmediğini, fuarlara götürülen turizm öğrencileri ile stant çalışanlarının giderlerinin birlik bütçesinden karşılandığını söyledi. 2013 Birlik Encümen Üyeliği seçiminde katılımcılara duygusal bir konuşma yapan Kaymakam Nihat Nalbant, şunları söyledi: "Bu yıl tayin senem. İki ay sonra helalleşebiliriz. AYTUGEB'i birlikte büyüttük. Son güne kadar görevimi sürdüreceğim. Yönetim kurulu üyelerimle birlikte encümenlik görevine yeniden talibiz. Lütfen bizi seçin."

Daha sonra kapalı oy sistemi ile yapılan 2013 Birlik Encümen belirlemesinde Kaymakam Nihat NalbantAyvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen,Altınova Belediye Başkanı Asım SürerKüçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, ATO Başkanı Rahmi Gençer ile Yrd. Doç. Ayhan Gökdeniz seçildiler.

5 DİLDE WEB

Toplantının sonunda, Dedeman Projesi olarak bilinen AYTUGEB'in Ayvalık ve beldelerindeki ikinci konutlarının kiraya verilerek turizme kazandırılmasına yönelik projesi tanıtıldı. Proje ile ilgili açıklama yapan Gökdeniz,"Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na sunduğumuz projemize 310 bin lira hibe kredi verilecek. Ayvalıkgenelinde bulunan yaklaşık 28 bin 650 konutu WEB üzerinden kiraya vereceğiz. Bunun için İngilizce, Almanca, Rusça, Arapça ve Türkçe olmak üzere 5 dilde bir WEB sayfası hazırlıyoruz. Proje logosu çalışmamız var. Şehir merkezinde bir ofis kiraladık.444 3731 telefon numarası ve renthousayvalik.com internet adresinden irtibatımız sağlanacak" dedi. Toplantıda bulunan bazı sektör temsilcileri, turizm işletmelerine darbe vuracağı gerekçesiyle projeye karşı çıkması ise dikkatlerden kaçmadı.